Bilgi İçin 0850 302 48 80

Jel Akü Kullanımında Dikkat Edilecekler


•Jel akü tam şarj edilmeden kullanılmamalıdır. Aksi takdirde bir süre sonra aküde bulunan plakalarda sülfatlaşma meydana gelir ve akünün kapasitesi düşerek kullanılamaz hale gelebilir.

•Jel akü her kullanımdan sonra mutlaka tam sarj edilmelidir.

•Jel akünün çalıştığı, doldurulduğu ve beklediği ortamın sıcaklığı 20-25 derece olmalıdır.

•Soğuk hava koşulları jel akünün performansını olumsuz etkiler. Örneğin jel aküler eksi (-) derecelerde bekletilmemelidir.

Dikkat ! •Kullanılmamalıdır demiyoruz bekletilmemeli diyoruz. Jel aküler her koşulda kullanıma uygundur.

•Jel akü raf ömrü 8+ ay'dır. Çalışmadığı zaman her 1-2 ayda bir mutlaka şarj edilmelidir, 2- 3 ay bekleyecekse akü zarar görecektir. Uzun süre şarj edilmeyen ve faaliyetsiz bekleyen akülerde sülfatlaşma oluşur ve çalışamaz hale gelir. Bunun yanında akü boş durumda (deşarj vaziyette) kesinlikle bekletilmemelidir. Jel akülerin raf ömrü satış öncesi 8 aydan fazla olabilmektedir. Fakat ilk kez şarj edildiğinde elektrolitler aktifleşir ve bu zamandan sonra düzenli olarak şarj edilmelidir.

•Jel akünün dış yüzeyinde darbelerden dolayı oluşabilecek kırılma, şişme, ezilme, kutup başlarında deformasyon vb. gibi hasarlar akünün garanti kapsamına girmez. Bu sebeple akülerinize harici bir darbe gelmemesi için dikkatli olunuz. Yanlış bağlantıdan kaçınınız. Hatalı bağlantı durumunda (ters bağlantı, paralel yerine seri bağlantı veya seri yerine paralel bağlantı gibi) akü kullanılmaz hale gelebilir.

• Jel akünün üzeri sürekli kuru ve temiz olmalıdır.Islaklık akünün kendi kendine deşarj olmasına neden olabilir. Ayrıca akünün üzerine kutup başlarına temas edecek şekilde metal eşya konulmaması gerekir.

Jel Aküler Hakkında Genel Bilgiler için tıklayınız. 

Jel Akü Bağlantısı Nasıl Yapılır? Bilgi İçin Tıklayın.

Hızlı Kargo

100 TL Üzeri Ücretsiz Kargo

Müşteri Hizmetleri

0850 302 48 80

Güvenli Ödeme

Kredi Kartı, Havale, Kapıda Ödeme

Taksit & İade

12 taksit imkanı, İade garantisi